NL EN
DONEER NU!

Relatief rustige nieuwjaarsnacht

1 januari 2019

Van 15 ziekenhuizen is het inmiddels bekend hoeveel mensen gedurende nieuwjaarsnacht binnenkwamen met een alcoholintoxicatie. Het beeld komt naar voren van een relatief rustige jaarwisseling met in totaal in deze ziekenhuizen 47 alcoholpatiënten.

Het UMCG kreeg tijdens de nacht van oud op nieuw vier patiënten met ernstige vergiftigingsverschijnselen door alcohol of drugs. Het Martini ziekenhuis zag zes patiënten met alcohol- of drugsvergiftiging, waarvan één ernstig.

Het MCL in Leeuwarden en het Antonius in Sneek hadden beide één persoon met alcoholvergiftiging. In Drachten in het Nij Smellinghe waren dat drie personen.

In het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen kwam één persoon binnen met een alcoholvergiftiging. Andere Drentse ziekenhuis rapporteerden geen alcoholpatiënten.

Waar er vorig jaar nog vijftien mensen met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis in Alkmaar belandden, was dat er afgelopen nacht slechts eentje. In Den Helder waren er drie, allen meerderjarigen.

De spoedeisende hulp van het LUMC in Leiden ervoer een drukke nieuwjaarsnacht. Twee patiënten hadden een alcoholvergiftiging.

Het HMC-ziekenhuis in Den Haag had een ‘relatief rustige’ jaarwisseling. Er werden 11 mensen binnengebracht met een alcoholvergiftiging.

In het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft kwamen 6 mensen binnen met een alcoholvergiftiging. Zij mochten na behandeling weer naar huis.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch zijn tijdens nieuwjaarsnacht twee mensen binnengekomen met alcoholintoxicatie, beiden ouder dan 18 jaar.

De jaarwisseling heeft in West-Brabant geleid tot zes opnames in het Bravis-ziekenhuis van slachtoffers met alcohol-intoxicatie: twee stomdronken mensen in Roosendaal en vier in Bergen op Zoom.

Bronnen: dvhn.nl, lc.nl, rtvdrenthe, alkmaarsdagblad.nl, omroepwest.nl, bd.nl en bndestem.nl.

Laatste nieuws