NL EN
DONEER NU!

Helft winkels Stad verkoopt alcohol aan jongeren

20 juni 2016

Meer dan de helft van Groninger winkels die alcohol mogen verkopen, overtreden de regels. Ze verkopen ook drank aan jongeren die jonger zijn dan 18 jaar.

De gemeente voerde in maart en mei controles uit bij supermarkten, nachtwinkels en slijterijen. Zogeheten mysteryshoppers bezochten 104 winkels. Bij 55 bedrijven kregen ze alcoholhoudende drank mee. Dat meldt burgemeester Peter den Oudsten in een brief aan de raad. De mysteryshoppers waren 16 en 17 jaar oud, studenten van het Alfa College.

De bedrijven die voor de eerste keer werden betrapt, krijgen een waarschuwing. Bij nieuwe overtredingen volgen boetes die variëren van 1.360 tot 2.720 euro. De hoogte is afhankelijk van de omvang van de winkel. Ze krijgen binnen een jaar nog zeker twee keer een controle. Met de winkeliers die de regels overtraden wordt een gesprek gevoerd. Daarin wordt bekeken wat de zwakke punten zijn op het gebied van identiteitscontrole. De gemeente verwacht dat mede hierdoor in de toekomst meer bedrijven de regels naleven.

Bron: dvhn.nl.

Laatste nieuws