NL EN
DONEER NU!

Jongeren Weert komen makkelijk aan alcohol

16 november 2017

Jongeren Weert komen makkelijk aan alcohol Bijna 40 horecabedrijven, sportkantines en supermarkten in Weert zijn zaterdag 11 en zondag 12 november gecontroleerd door mysteryguests. Daarbij bleek dat van de 18 horecabedrijven slechts één zich aan de regels hield, bij de andere bedrijven kon de mysteryguest (die geen 18 jaar was) alcohol kopen.

Ook de sportkantines scoorden teleurstellend. Van de 8 gecontroleerde sportkantines waren er 5 in overtreding. Bij de supermarkten was de score wat beter: van de 11 bedrijven hebben er 6 hun zaken op orde. Ook daar is nog veel ruimte voor verbetering.

Alle horecabedrijven, sportkantines en supermarkten die in overtreding zijn, ontvangen een brief met een waarschuwing. Burgemeester Jos Heijmans is verontrust dat een divers pakket aan maatregelen dat de afgelopen jaren is ingezet, onvoldoende effect heeft. Bij de alcoholverstrekkers is weinig tot geen aandacht voor de problematiek. Burgemeester Heijmans: "Blijkbaar is er maar een horecagelegenheid in Weert waar jongeren veilig en gezond uit kunnen gaan. De tijd van waarschuwen is nu voorbij."

Bron: weert.nl.

Laatste nieuws