NL EN
DONEER NU!

Rel om fles wijn bij Thermen Binnenmaas

14 december 2016

Een mystery guest blijkt vorige maand in opdracht van de gemeente Binnenmaas te hebben geprobeerd een fles wijn bij Thermen Binnenmaas in 's-Gravendeel naar binnen te loodsen. De receptie van de Thermen wist de fles lambrusco te onderscheppen. Het gebruik van alcohol is juist streng verboden in het wellnesscentrum, omdat de gemeente geen horecavergunning heeft verstrekt.

Op een van de tablets in de Thermen, bestelde de mystery guest een maaltijd en een fles wijn via Thuisbezorgd.nl. Dat is, naast eten bestellen bij 'huisleverancier' Le Bon Papillion ook een mogelijkheid voor gasten.

Luttele minuten nadat de bestelling was bezorgd, viel een groep boa's binnen voor een grote controle. Een woordvoerder van de gemeente Binnenmaas laat weten dat het om een gecoördineerde actie ging. ”De inzet van mystery guests is niet ongebruikelijk in Nederland bij controles van de Drank- en Horecawet", zegt hij. "We hebben gecontroleerd of er wordt gedaan wat de Thermen zegt. De fles wijn was één aspect daarin."

Volgens Hilda Parengkuan, die dit jaar een van haar zonen opvolgde als Thermen-directeur, krijgen alle gasten bij de balie al te horen dat alcohol verboden is in de Thermen. Dat gold volgens haar ook voor de mystery guest. Zij is woedend over wat zij ziet als 'het uitlokken van een ernstige overtreding'.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws