NL EN
DONEER NU!

Donderdag hoger beroep kartelzaak Ageviewers

31 januari 2017

Donderdag hoger beroep kartelzaak Ageviewers Dirk Benschop, de bedenker van Ageviewers weet zeker: ook in hoger beroep donderdag over de kartelafspraken door de supermarktbranche krijgt hij gelijk. "Het wordt tijd dat er definitief een einde wordt gemaakt aan deze waanzin."

De Haagse rechtbank veroordeelde vorig jaar maart supermarktketen Jumbo en brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel wegens het vormen van een kartel tegen Ageviewers. Bij dit systeem wordt op afstand gecontroleerd of een klant die alcohol of tabak koopt meerderjarig is. Het systeem zou – in tegenstelling tot de omstreden ID-scanners die de branche wel wil inzetten - zó goed werken dat supermarkten al direct na de introductie in 2008 besloten om een boycot in te stellen. De supermarktbranche ontkent dit en noemt het Ageviewerssysteem "klantonvriendelijk en een inbreuk op de privacy".

Benschop: "Ik heb alle vertrouwen in het Hof en weet zeker dat het vonnis van de rechtbank bekrachtigd zal worden. In het ergste geval krijgen we alleen onze financiële schade vergoed. In het beste geval wordt Ageviewers alsnog door de supermarktbranche omarmd en kan het overal ingevoerd worden. Daar hopen we natuurlijk op."

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws