NL EN
DONEER NU!

Ageviewers reageert op experiment met ID-swipers

31 januari 2012

Ageviewers heeft vandaag kritisch gereageerd op de introductie door het Centraal Bureau Levensmiddelhandel (CBL) van het nieuwe leeftijdscontrolesysteem met ID-swipers. De kritiek betreft vooral het feit dat bij dit systeem het kassapersoneel nog steeds zelf kan beslissen of er bij de verkoop van alcohol (of tabak) gebruik van deze ID-Swiper gemaakt wordt. Omdat juist deze vrije keuze van kassapersoneel er keer op keer toe leidt dat er niet gecontroleerd wordt, is de ID-Swiper – aldus Ageviewers – "een schijnoplossing".

Ageviewers noemt het verder "opmerkelijk" dat het CBL tijdens de introductie van de ID-Swiper terloops verklaarde dat de pilot met Ageviewers mislukt is. Dit omdat Ageviewers inmiddels een jaar probleemloos in ruim honderd (van het CBL onafhankelijk opererende) supermarkten en slijterijen werkt, waar het naar volle tevredenheid van zowel klanten als eigenaars voortdurend tot 100% naleving leidt. In december werd de miljoenste controle via het Ageviewers-systeem uitgevoerd.

alcoholoplossing-centraal-bureau-levensmiddelenhandel-pure-misleiding.pdfalcoholoplossing-centraal-bureau-levensmiddelenhandel-pure-misleiding.pdf (195 kB)

Laatste nieuws