NL EN
DONEER NU!

Blokhuis reageert op bericht over mogelijke beïnvloeding onderzoek Trimbos-instituut

25 april 2018

Blokhuis reageert op bericht over mogelijke beïnvloeding onderzoek Trimbos-instituut Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft vandaag in een brief aan de Tweede Kamer gereageerd op de uitzending van Nieuwsuur van 22 januari 2018 over mogelijke beïnvloeding van een onderzoek van het Trimbos-instituut door VWS ambtenaren.

Het onderzoek ging over leeftijdsverificatiesystemen. De Tweede Kamer had om een reactie op de uitzending gevraagd.

Blokhuis laat de Kamer weten dat het Trimbos-instituut zowel aan hem als in een reactie op de uitzending op de Trimbos website heeft laten weten dat de opmerkingen van de VWS-ambtenaren op het conceptrapport geenszins op het terrein kwamen van beïnvloeding van het wetenschappelijke onafhankelijke oordeel van Trimbos. De inspanningen van ambtenaren van VWS zijn er op gericht geweest om het rapport recht te laten doen aan de gestelde onderzoeksvraag en de Kamer van een zo goed mogelijk onderbouwde en beargumenteerde rapportage te voorzien.

Blokhuis vindt dat de wijze waarop de VWS-ambtenaren zijn opgetreden de wetenschappelijke onafhankelijkheid van het rapport niet heeft aangetast.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws