NL EN
DONEER NU!

Mark Rutte: discotheken en nachtclubs blijven dicht

1 september 2020

Discotheken en nachtclubs blijven nog dicht. Dit zei Mark Rutte zojuist op de persconferentie waarin hij vooral terugblikte. Het risico is te groot volgens het kabinet. Eerder was nog het voornemen de deuren rond deze tijd weer te openen.

Ergens zag de branche die boodschap wel aankomen. Maar dat niets meer mogelijk is voor het nachtleven doet toch zeer bij discotheekeigenaren.

De stoelen en tafels blijven dus voorlopig op de dansvloer staan. Want op die manier kunnen de deuren wel een beetje open. Samen drinken, maar niet samen dansen. Dat is best een uitdaging.

“Het vooruitzicht is nu dat er geen vooruitzicht meer is”, zegt Lukaszczyk, eigenaar van de Utrechtse club Basis en initiatiefnemer van de actiegroep voor de clubsector Nachtbelang. “De moedeloosheid slaat toe. Juist omdat we ons niet kunnen richten op een nieuwe datum. Als dit nog lang duurt, wordt een hele sector weggevaagd.”

“We hopen de komende tijd verder te praten, bijvoorbeeld over tóch een nieuwe openstelling op 1 oktober. Want dat kan gewoon.” De bij Nachtbelang aangesloten clubeigenaren willen de overheid bovendien waarschuwen voor de gevolgen van een nog langere drooglegging van het nachtleven. Als het uitgaansleven straks helemaal is ingestort, gaat het de illegaliteit in. Dat gebeurt nu al, met alle ellende van dien.”

Bronnen: bnr.nl, bd.nl en volkskrant.nl.

Laatste nieuws