NL EN
DONEER NU!

Steun voor minder verkooppunten, geen steun voor accijnsverhoging

16 december 2016

Het advies van staatssecretaris Van Rijn aan het volgend kabinet om te komen tot minder verkooppunten kan op support rekenen van de helft van de Telegraaflezers. "Alcohol zou alleen verkocht mogen worden bij slijters", vindt iemand. Bovendien zouden met name jongeren hierdoor minder makkelijk aan alcohol kunnen komen, zeggen diverse lezers.

Steun ook bij 30% voor Van Rijn's advies over alcoholreclameboodschappen: "Verban die reclame en het stunten met prijzen en haal drank weg uit de supermarkt", zegt de dochter van een alcoholiste, die uit ervaring weet "wat een sociaal geaccepteerde en makkelijk verkrijgbare drug als alcohol doet en wat de verregaande gevolgen zijn."

De belasting op alcohol in de nabije toekomst verhogen, valt slecht bij het leeuwendeel van de stellingdeelnemers. "Het is alleen bedoeld om de staatskas te spekken", is een vaak terugkerende opmerking en ruim 80% van de stemmers deelt dit vermoeden.

Veel lezers pleiten wel voor goede voorlichting, met name aan de jeugd. "Bescherm onze kinderen tegen comazuipen", wenst iemand. En een ander stelt: "Goede voorlichting moet mensen helpen zelf de juiste keuze te maken. Voorschrijven wat moet is niet de weg."

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws