NL EN
DONEER NU!

Award voor bierglas waarvan ontwerper beweert dat het een kater voorkomt

15 januari 2015

Award voor bierglas waarvan ontwerper beweert dat het een kater voorkomt Deze week won het FndF bierglas, ontworpen door Frans Ditmer, de Horecava Innovation Award in de categorie Equipment & Services.

Het is een zelfafschuimend glas, waardoor de barman het niet meer handmatig hoeft af te schuimen. Verder - zegt Ditmer - voorkomt het glas dat je een kater krijgt. Ditmer: "Eén van de zuren die vrijkomen bij het tappen van pils is het iso-alfazuur. Dit zuur belemmert het aanmaken van het zogeheten antidiuretisch hormoon, waardoor het lichaam niet meer genoeg vocht opneemt. In een perfect afgeschuimd pilsje zit geen iso-alfazuur meer en daardoor droogt je lichaam dus minder uit als je een pilsje drinkt. Daardoor heb je minder kans op een kater."

De horeca lijkt enthousiast. De brouwers reageren vooralsnog gereserveerd op de bierglasinnovatie. Vanuit voorlichtingsorganisaties worden vraagtekens gezet bij de claim dat je minder kans hebt op een kater. Die wordt namelijk niet uitsluitend veroorzaakt door uitdroging van het lichaam.

Bron: trouw.nl.

Laatste nieuws