NL EN
DONEER NU!

Biergooien en ander wangedrag voetbalfans houdt aan

30 oktober 2021

Biergooien en ander wangedrag voetbalfans houdt aan Ook dit weekend houdt het biergooien en wangedrag van voetbalfans in stadions in Nederland aan. Twee wedstrijden werden (tijdelijk) stilgelegd vanwege onrust op de tribunes.

Vrijdagavond braken rellen uit in het MVV-stadion in Maastricht tijdens de Limburgse derby MVV - Roda JC. Zes agenten en twee stewards van Roda JC raakten gewond. Zaterdag werd de wedstrijd Excelsior - FC Eindhoven tien minuten gestaakt vanwege spreekkoren en supporters die bier gooiden naar de doelman van FC Eindhoven, Nigel Bertrams. En bij Heracles - Ajax gingen supporters van beide teams in het stadion met elkaar op de vuist.

Geweld en overlast in en rond de Nederlandse voetbalstadions is de afgelopen weken sterk toegenomen. Dieptepunten waren de grote rellen na afloop van NEC - Vitesse, het belagen van bestuursleden van Feyenoord-tegenstander Union Berlin en het gedwongen opstappen van Feyenoord-directeur Mark Koevermans.

Eerder dit weekend werd bekend dat de zogenoemde Regiegroep Voetbal en Veiligheid, waarin de KNVB, burgemeesters, politie en justitie zitten, maandag bijeen komt voor spoedoverleg. Demissionair minister van justitie Ferd Grapperhaus sprak zaterdag over ‘gewelddadig crimineel gedrag’. Hij sprak met de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn en de politie. Hij kondigde aan snel in gesprek met de KNVB te gaan over de rellen van de afgelopen weken.

Bronnen: voetbalzone.nl en ad.nl.

Laatste nieuws