NL EN
DONEER NU!

Vital Strategies start RESET Alcohol

2 november 2022

Vital Strategies start RESET Alcohol Deze week heeft Vital Strategies het project RESET Alcohol aangekondigd - een baanbrekend nieuw initiatief van $ 15 miljoen om landen met veel alcoholschade te steunen.

Over drie jaar zal het initiatief 15 of meer landen ondersteunen om effectief alcoholbeleid te ontwikkelen, zoals het verhogen van de prijs van alcohol, het reguleren van de beschikbaarheid en het beperken van de alcoholmarketing. Het gaat om de drie meest kosten-effectieve maatregelen voor alcoholbeleid, die onderdeel zijn van het zogenaamde SAFER-pakket.

RESET Alcohol is een samenwerking van zes wereldwijde organisaties: Vital Strategies, die het initiatief leidt; Movendi Internationaal; de Universiteit van Illinois Chicago; de Global Alcohol Policy Alliance (GAPA); de Alliantie voor niet-overdraagbare ziekten (NCD) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het geld voor dit project is gedoneerd door Givewell.

RESET Alcohol zal voornamelijk landen steunen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië, met de nadruk op landen met veel inwoners en veel alcoholschade. De aanpak van RESET Alcohol bouwt voort op het succes van partners in soortgelijke consortia die zich bezighouden met tabak en andere schadelijke producten.

"Niet handelen heeft geleid tot miljoenen mensen die vermijdbaar overleden zijn of slachtoffers zijn geworden van alcohol", zegt Jacqui Drope, directeur van RESET Alcohol. "Het wordt tijd dat regeringen alcoholschade behandelen als de volksgezondheidscrisis die het is. Wanneer regeringen beleid voeren waarvan bewezen is dat het alcoholgerelateerde schade vermindert, zullen zowel de volksgezondheid als de economie hiervan profiteren.”

Bron: vitalstrategies.org.

Laatste nieuws