NL EN
DONEER NU!

De Europese Commissie buigt het hoofd voor de alcoholindustrie

3 juni 2015

De Europese Commissie buigt het hoofd voor de alcoholindustrie De gezamenlijke gezondheidsorganisaties hebben besloten niet meer deel te nemen aan het ‘Alcohol and Health Forum’. Dat blijkt uit een heden door Eurocare uitgegeven persbericht.

Vanaf 2006 tot 2012 kende Europa een doelgericht alcoholbeleid, de ‘European Alcohol Strategy’. Ondanks dat dit beleid volgens insiders weinig concrete resultaten heeft opgeleverd was de algehele verwachting dat er een nieuwe alcoholstrategie zou komen. Daartoe werd aangedrongen door zowel de meerderheid van de leden van het Europarlement als door de ministeries van Volksgezondheid van 17 lidstaten.

Eurocommissaris Dr. Andriukaitis van Gezondheid en Voedselveiligheid heeft echter besloten geen nieuwe Europese alcoholstrategie te ontwikkelen. Dit tot grote teleurstelling van de Europese gezondheidsorganisaties die deze onverwachte wending zien als een kniebuiging voor de machtige alcoholindustrie. Als reactie daarop hebben deze organisaties besloten uit het ‘Alcohol and Health Forum’ te stappen, een overleg waar alle betrokken partijen inclusief de Europese alcoholproducenten, aan deelnamen.

Bron: www.eurocare.org.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl