NL EN
DONEER NU!

Verbazing over advies Kamerlid Mona Keijzer

18 oktober 2015

Verbazing over advies Kamerlid Mona Keijzer In een debat over drugs in de dansscene in het kader van het Amsterdam Dance Event heeft het CDA-Kamerlid Mona Keijzer gezegd: "We doen alsof het heel normaal is, maar dat is het niet. De organisatie zelf zegt met Celebrate Save ’wees voorzichtig met alcohol en andere drugs’. Maar je mocht willen dat die andere drugs hetzelfde deden als bier en bessenjenever uit mijn tijd. Dit soort drugs als xtc is daarmee niet vergelijkbaar." Het advies van Mona was: "Geef ze alleen bier, als je daar veel van drinkt val je op een gegeven moment om en daarna in slaap." Dit leidde op Twitter tot talloze verbaasde reacties.

Zo schreef David van Dijk: "Mona Keijzer moedigt comazuipen aan onder jongeren. Ga je schamen". VOC Nederland schrijft: "Wat zou Peter Oskamp vinden van het advies van Mona Keijzer? Aanmoedigen comazuipen oké?"
Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, tweette: "Dit kan niet waar zijn" en "Mona Keijzer is de kluts kwijt".

Bron: gezonddichtbij.nl.

Laatste nieuws