NL EN
DONEER NU!

CDA-senator: ‘Verbied alcohol aan boord van vliegtuig!’

14 december 2023

Agressieve passagiers, dronkenlappen en herrieschoppers. Het aantal vliegtuigincidenten is het afgelopen jaar fors toegenomen. Bij de Inspectie Leefomgeving en Transport is het aantal meldingen met 38% gestegen, schrijft De Telegraaf. Het ministerie wil forse maatregelen nemen.

Bij de incidenten die aan boord plaatsvinden komt het vaak voor dat de persoon in kwestie een borrel te veel op heeft. Volle vliegtuigen doen ook een duit in het zakje om het geduld van de reiziger op de proef te stellen. Wanneer een passagier dan op zijn gedrag wordt aangesproken, loopt het vaak uit de hand.

CDA-senator Madeleine van Toorenburg maakte een dergelijk incident niet zelf mee, maar haar dochter recentelijk wel. "Zij kwam terug van een stage in Amerika. Iemand ging helemaal uit zijn plaat, omdat hij zijn eten niet lekker vond. Toen hebben ze het vliegtuig moeten laten terugkeren naar Amerika", zegt Van Toorenburg in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Om het aantal incidenten terug te dringen pleit Van Toorenburg ervoor om helemaal geen alcohol meer toe te laten aan boord. "Als je drinkt in het vliegtuig, schijnt er iets met je lichaam te gebeuren waardoor het harder binnenkomt. Gewoon geen drank meer en desnoods blazen als mensen gek doen."

Bron: wnl.tv.
Zie ook: huffingtonpost.co.uk.

Laatste nieuws