NL EN
DONEER NU!

Actie tegen uitgaansgeweld bij Parade in ‘s Hertogenbosch

28 november 2016

Actie tegen uitgaansgeweld bij Parade in ‘s Hertogenbosch Zaterdag 26 november hielden o.a. gemeente, politie en horeca een actie tegen uitgaansgeweld bij de Parade in ‘s Hertogenbosch. Daarmee wilden de partners jongeren bewust maken van de keuze die zij hebben wanneer ze geweld tegenkomen tijdens het uitgaan.

Jongeren konden vrijwillig een blaastest doen en een speciale polaroid foto laten maken. Ook zijn er interviews met ze afgenomen. Uiteindelijk hebben zo’n 150 jongeren meegedaan aan de actie (waarvan 107 gedronken bleken te hebben) en is met zo’n 225 jongeren gesproken over uitgaansgeweld.

De aanpak voor de actie kwam tot stand met Avans Innovative Studio. Studenten van Avans ontwikkelden de KIES-campagne (www.kies-hero-zero.nl). Tijdens de actie werkten de studenten van Avans ook mee door speciale polaroid foto’s te maken van het uitgaanspubliek. Studenten van het KW1C, van de opleiding Veiligheid, hielden de vrijwillige alcoholtests. De samenwerkingspartners kijken terug op een positieve avond waarbij vooral het ‘voor en door jongeren’ in de aanpak goed werkte.

Bron: s-hertogenbosch.nl

Laatste nieuws