NL EN
DONEER NU!

Britse Senaat: voer minimumprijs alcohol in als het in Schotland succes is

4 april 2017

Britse Senaat: voer minimumprijs alcohol in als het in Schotland  succes is Volgens een vandaag verschenen rapport van de Britse Senaat moet een minimumprijs voor alcohol worden ingevoerd in het Verenigd Koninkrijk als blijkt dat het een succes is in Schotland.

Indien de beslissing van het Schotse parlement om een minimumprijs van 50p per eenheid alcohol (MUP) in te voeren alle juridische procedures overleeft en ook effectief blijkt in het verminderen van overmatig alcoholgebruik, moet de minimumprijs landelijk worden uitgerold, volgens het rapport over de Licensing Act 2003 van het zogenaamde Lords Select Committee.

Verder wordt in het rapport van de senatoren gepleit voor een grondige herziening van de vergunningverlening. Dit omdat sommige raadsleden "schandalig misbruik van hun bevoegdheden" maakten. De commissie vindt dan ook dat de Licensing Act moet worden herzien. Voorzitter van de Commissie Baroness McIntosh van Pickering: “De wet is fundamenteel fout en er is dan ook een grote revisie nodig.”

Bron: heraldscotland.com.

Laatste nieuws