NL EN
DONEER NU!

Documentaire Roes op televisie

16 december 2019

Omringd door mensen die net als hij van gezelligheid en een drankje houden, stopt filmmaker Leo de Boer in de VPRO-documentaire met de titel Roes één maand met het drinken van alcohol. De documentaire is maandag 16 december uitgezonden om 20.25 uur op NPO 2 (herhaling op dinsdag 17 december om 10.00 uur op NPO 2).

Voor De Boer is de fles een gezellige huisvriend geworden, of in zijn geval niet de fles, maar het kartonnen wijnpak en de jerrycan met whisky. In gezelschap wordt het bijna als asociaal ervaren als je niet gewoon een glaasje meedrinkt. Tegelijkertijd is het officiële advies van de Gezondheidsraad geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.

Samen met een 7 andere gezelligheidsdrinkers (die 16 tot 70 standaardglazen alcohol per week drinken) besluit De Boer een maand lang de alcohol te laten staan. Om te ervaren hoe makkelijk of moeilijk dat is - en waardoor dat komt. Tijdens het afkicken van de alcohol loopt iedereen tegen problemen aan: De Boer mist zijn slaapmuts, een ander heeft minder energie, en weer een ander schrikt heel erg van de werkelijke hoeveelheid die ze drinkt.

Bron: vpro.nl.

Laatste nieuws