NL EN
DONEER NU!

Van Rijn blijft bezorgd over blurring

8 februari 2017

Van Rijn blijft bezorgd over blurring Burgemeester en wethouders hebben vandaag, 8 februari, in het stadhuis van Rotterdam een bijeenkomst bijgewoond over de evaluatie van Drank- en Horecawet. Staatsecretaris Van Rijn sprak over wat er was bereikt onder de huidige wet maar ook waar de knelpunten liggen.

De bijeenkomst ging vooral over de blurring-pilot van de VNG. De meningen over deze pilot zijn verdeeld, maar toenadering lijkt mogelijk. Terwijl gemeenten meer ruimte vragen voor winkeliers die graag iets extra’s doen voor hun klant, blijft staatssecretaris Martin van Rijn bezorgd over het signaal dat uitgaat van bijvoorbeeld de kapper die een wijntje schenkt. Vast staat voor hem echter wel dat de Drank- en Horecawet aan herziening toe is.

Pieter Verhoeve, VNG woordvoerder op het alcoholdossier, reageerde op de staatssecretaris door aan te geven dat de balans zoek is. Immers de pilot gaat over meer dan alleen het schenken van alcohol. Het gaat ook over kookboeken of een fles zelfgemaakte olijfolie en schilderijen die in de horeca verkocht worden.

Aan de orde kwamen ook de verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar, de online-verkoop van alcohol, de verhouding tussen centraal en decentraal en het toezicht op de wet.

Bron: vng.nl.

Zie ook:toespraak Van Rijn.

verslag-bijeenkomst-evaluatie-dhw.pdfverslag-bijeenkomst-evaluatie-dhw.pdf (281 kB)

Laatste nieuws