NL EN
DONEER NU!

Meeste Nederlanders vinden dat kraanwater in restaurant gratis moet zijn

19 augustus 2018

Meeste Nederlanders vinden dat kraanwater in restaurant gratis moet zijn Maar liefst 94% van alle ondervraagden vindt dat kraanwater in een restaurant gratis moet zijn, wanneer zij ook andere consumpties bestellen. Dat blijkt uit recent onderzoek van GfK onder ruim 47.000 Nederlanders. Het merendeel van de Nederlanders (60%) is wel bereid in een restaurant voor kraanwater te betalen, als dit geld naar een goed doel gaat.

Kraanwater serveren is een service, geen verplichting. Een horecaondernemer mag dan ook helemaal zelf beslissen of hij dit schenkt of niet. En hoe misschien gesuggereerd wordt dat kraanwater niets kost, moet er wel degelijk gelapt worden.

"Een ondernemer betaalt niet alleen het waterleidingbedrijf, ook de huur van het pand, de schoonmaak, bediening en afwas zijn kosten waar de ondernemer rekening mee moet houden", vertelt Bernadet Naber, woordvoerder Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aan Metro. "Bij de kapper kun je er ook niet vanuit gaan dat je haar altijd maar gratis gewassen wordt. Hetzelfde bij een tankstation: daar is het toilet ook niet altijd gratis."

Bron: metronieuws.nl.

Laatste nieuws