NL EN
DONEER NU!

Wetenschappers trekken aan de bel en roepen op tot een gezonde leefstijl

11 november 2020

We moeten gezonder leven tijdens de coronapandemie. Tientallen wetenschappers, hoogleraren en bestuurders roepen op tot een leefstijlcampagne zodat mensen zichzelf beter kunnen wapenen tegen het virus.

De wetenschappers sturen vandaag een brief aan minister De Jonge, minister Van Ark en staatssecretaris Blokhuis met een urgent verzoek tot een campagne voor een gezondere leefstijl. Dat is nodig, vindt Robin Peeters, hoogleraar en afdelingshoofd Inwendige Geneeskunde Erasmus en voorzitter Nederlandse Internisten Vereniging. Ook hij ondertekende de brief. "Juist in deze tijd is een gezonde leefstijl nóg belangrijker."

Juist tijdens de coronapandemie wordt een gezonde leefstijl nog wel eens verwaarloosd. "In de eerste golf zagen we dat mensen toch slechter voor zichzelf hebben gezorgd en ook in gewicht zijn aangekomen", vertelt Peeters. Een gezonde leefstijl moet dus worden aangemoedigd.

Want bij mensen die slechts een aantal kilo's afvallen is al een gunstige verandering in het immuunsysteem te zien, legt Peeters uit. "Dus beweeg, dat heeft een positief effect op je lichaam, maar ook op je mentale gezondheid." Ook gezond eten, voldoende slaap en ontspanning, stoppen en/of minderen met roken en het drinken van alcohol zou de weerstand verbeteren.

Het verzoek is te zien (en te ondertekenen) op de website https://www.leefstijlencorona.nl/

Bron: avrotros.nl.

Laatste nieuws