NL EN
DONEER NU!

Horeca worstelt een week na heropening, deel is alweer gesloten

11 juni 2020

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat eet- en drinkgelegenheden sinds ruim een week weer open zijn, maar constateert dat consumenten terughoudend zijn in het horecabezoek en dat het voor lang niet alle horecaondernemers rendabel is om open te zijn.

Naar schatting heeft ongeveer drie kwart van de horecaondernemingen vorige week de deuren geopend, laat KHN desgevraagd weten. "Veel ondernemers zijn na een week - waaronder een paar dagen met slecht weer - tot de conclusie gekomen dat het minder verliesgevend is om de deuren gesloten te houden dan om open te zijn", aldus KHN.

De branchevereniging stuurt aan op een snellere verruiming van de regels, ook omdat voor andere branches meer vrijheden zouden zijn toegestaan. "De horeca wordt onevenredig hard getroffen door restricties en dat kost nog dagelijks ondernemers de kop", aldus KHN.

Op woensdag 10 juni jl. is KHN opnieuw in gesprek gegaan met minister Grapperhaus (J&V), twee burgemeesters namens de VNG en topambtenaren van VWS en EZK. In dat gesprek drong KHN aan op noodzakelijke versoepelingen van de coronamaatregelen voor de horeca.

Maar als er op korte termijn geen verantwoorde versoepeling van de restricties komt, dan is aanvullende steun keihard nodig om te voorkomen dat alsnog 50% van de horecazaken uit het straatbeeld verdwijnt.

Bronnen: nu.nl en khn.nl.

Laatste nieuws