NL EN
DONEER NU!

Breda verbiedt wine-drive-thru bij restaurant toch!

6 april 2020

Breda verbiedt wine-drive-thru bij restaurant toch! De wine-drive-thru van wijngroothandel Persistance op het terrein van de Peer aan de Oude Liesboslaan werd zaterdag op last van burgemeester Depla gesloten. Dit omdat de verkoop niet volgens de regels plaatsvond.

Het is voor Persistance de tweede keer dat dit gebeurt. Eerste opende de zaak bij haar eigen pand een drive-thru die gesloten werd omdat het niet volgens de regels was. Een groothandel mag namelijk niet verkopen aan particulieren. Door te verkopen via De Peer hoopte La Persistance tóch zijn dozen wijn te kunnen verkopen. Maar ook dat was niet volgens de regels.

Op dit moment gedoogt de gemeente Breda het verkopen van zwak-alcoholhoudende dranken bij horecazaken die via een loketfunctie maaltijden verkopen. Dat is in strijd met de Drank- en Horecawet. In Breda echter wordt nu dus door de vingers gezien dat bij een maaltijd een flesje bier of wijn verkocht wordt via de loketfunctie. De wine-drive-thru die plaatsvond in een samenwerking tussen Persistance en de Peer, waarbij hele dozen wijn verkocht werden, voldeed niet aan deze regel.

Bron: bredavandaag.nl.

Laatste nieuws