NL EN
DONEER NU!

Ook Valkenswaard stopt met blurring-pilot

23 februari 2017

De burgemeester van Valkenswaard heeft vandaag aan het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP laten weten dat de blurring-pilot in die gemeente stopt en geen vervolg zal krijgen.

STAP had de gemeente 2 juni 2016 gevraagd om op te treden tegen wijnproeverijen bij Plus Korner. Dat doet de burgemeester van Valkenswaard niet. De burgemeester schrijft STAP dat de reden dat hij dat verzoek afwijst is dat hij besloten heeft, onder meer naar aanleiding van de landelijke ontwikkelingen met betrekking tot de pilot, deze per 1 maart 2017 voortijdig te beëindigen. Bovendien heeft de bezwaarschriftencommissie zich nog niet over het bezwaar van STAP uitgesproken.

Achteraf blijkt de directe aanleiding voor het stoppen van de pilot in Valkenswaard te zijn het negatieve advies van diezelfde bezwaarschriftencommissie over een afgewezen handhavingsverzoek van de SlijtersUnie.

Vandaag werd ook bekend dat de gemeente Valkenswaard, jongeren, ouders en horeca het convenant '18- (min) op stap' hebben ondertekend. Het convenant is een initiatief van jongeren en ouders, in samenwerking met gemeente en horeca.
De doelstelling van het convenant is om ervoor te zorgen dat ook minderjarige jongeren (15 jaar en ouder) op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen gaan in Valkenswaard. In het convenant staan de gemaakte afspraken tussen horeca en jongeren.

Bronnen: ed.nl en valkenswaard.nl.

Laatste nieuws