NL EN
DONEER NU!

Opvallend vaak ambulance-ritten dronken jongeren in Amsterdam

29 april 2019

Opvallend vaak ambulance-ritten dronken jongeren in Amsterdam Koningsnacht verliep in Amsterdam overwegend rustig. Ambulances voerden 106 ritten uit, met name voor alcoholgerelateerde meldingen. De ambulance moest opvallend vaak uitrukken voor dronken minderjarigen, zegt een woordvoerder van burgemeester Femke Halsema.

De viering van Koningsdag zelf kende geen grote incidenten. De politie heeft 's avonds 14 personen aangehouden. Dat zijn er beduidend minder dan de 27 die vorig jaar werden aangehouden voor Koningsdag-gerelateerde incidenten. Het aantal incidenten, zoals ruzies, openbare dronkenschap en vechtpartijtjes, lag wel iets hoger dan vorig jaar, laat een woordvoerder van de politie weten.

In totaal is de Ambulancedienst Amsterdam op Koningsdag ruim driehonderd keer uitgereden voor spoedgevallen. Onbekend is hoeveel daarvan alcoholgerelateerd waren. Bij de vrijwilligers van het Rode Kruis meldden zich 43 alcoholslachtoffers. In totaal behandelde het Rode Kruis in Amsterdam en Amstelveen 233 mensen.

Bronnen: nu.nl, trouw.nl en parool.nl.

Laatste nieuws