NL EN
DONEER NU!

'Smaakvollere bieren met minder alcohol steeds populairder in Nederland'

27 mei 2017

'Smaakvollere bieren met minder alcohol steeds populairder in Nederland' Bier met meer smaak maar met een lager alcoholpercentage wordt steeds populairder in Nederland, zeggen experts in een gesprek met NU.nl. Volgens biersommelier Fiona de Lange verliezen bieren met een hoog alcoholpercentage terrein.

"Mensen zijn tegenwoordig veel bewuster van de gevolgen van alcohol en meer bezig met echt het bier te proeven. Als je een session ale of saison drinkt, kun je veel meer verschillende smaken proberen."

Dat mensen meer bezig zijn met bewuster bier drinken, heeft te maken met de biercultuur die in Nederland steeds groter wordt. Volgens Peter van der Arend, eigenaar van drie biercafés in Amsterdam kan je het vergelijken met de koffiecultuur die we nu hebben. “Vroeger dronken we alleen filterkoffie en nu kun je ook latte macchiato, cappuccino en espresso nemen. Je kunt het gewone pilsje met de filterkoffie vergelijken, dat is de standaard. Daar omheen heb je nu bijvoorbeeld ook speciaalbier, witbier en craftbier."

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws