NL EN
DONEER NU!

Zuid-Afrikaanse NGO start petitie tegen dochter AB InBev

17 juli 2017

Zuid-Afrikaanse NGO start petitie tegen dochter AB InBev De Zuid-Afrikaanse Alcohol Policy Alliance is een petitie gestart tegen een marketingcampagne van South African Breweries, een dochter van AB InBev. Het gaat om een campagne getiteld 'Beers for Africa', waarbij de kopers de actie STOP NU HONGER IN ZUID-AFRIKA steunen.

STOP NU HONGER IN ZUID-AFRIKA is gericht op het geven van voedsel aan studenten die te weinig te eten hebben. De Alcohol Policy Alliance juicht de actie om hongerige studenten te helpen toe. Maar de manier waarop er geld ingezameld wordt, steunt de Alcohol Policy Alliance niet.

De marketingcampagne van South African Breweries vraagt mensen om een 8-pack bier te kopen, met bier uit verschillende Afrikaanse landen. De boodschap is: hoe meer bier je koopt, hoe meer geld we geven aan hongerige studenten. Maar het is natuurlijk vooral de South African Breweries die een duidelijk commercieel belang heeft bij de campagne.

De Zuid-Afrikaanse Alcohol Policy Alliance vindt de marketingcampagne onverantwoord en wil dan ook dat die stopt. Bingedrinken is immers in het Zuiden van Afrika een endemisch probleem. Armoede en honger mogen niet gebruikt worden om het kopen van 8-packs bier te promoten.

De petitie kan hier worden ondertekend.

Laatste nieuws