NL EN
DONEER NU!

SlijtersUnie opent aanval op "borrelshops"

28 september 2015

SlijtersUnie opent aanval op "borrelshops" De Slijtersunie heeft de aanval geopend op supermarkten met een borrelshop (mini-slijterij) waar niet permanent een leidinggevende aanwezig is. De Slijtersunie doet dat na een uitspraak van 25 augustus van de rechtbank in Den Bosch. Daarin verplichtte de rechter twee gemeenten handhavend op te treden tegen een Emté en AH. Sindsdien zijn door de Slijtersunie 38 gemeenten aangeschreven met het verzoek te handhaven bij in totaal 77 supermarkten met een borrelshop.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter. Volgens de supermarktkoepel is een leidinggevende in de supermarkt wettelijk gezien genoeg en hoeft die niet permanent in de borrelshop te zijn.

Sandra van Ginneken, senior beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, verwacht niet dat het CBL in het gelijk gesteld gaat worden. Van Ginneken: "De Drank- en Horecawet zegt dat er altijd een leidinggevende in een slijterij-inrichting aanwezig moet zijn, maar ook dat een supermarkt geen deel kan uitmaken van een slijterij-inrichting."

Bron eerste 2 alinea’s: distrifood.nl.

Laatste nieuws