NL EN
DONEER NU!

Supermarkten mogen alcohol verkopen tijdens Vierdaagsefeesten

8 juli 2023

De gemeente Nijmegen stelt tijdens de Vierdaagsefeesten geen aanvullende alcoholmaatregelen in voor supermarkten in de binnenstad. De gemeente Nijmegen roept wel op tot solidariteit.

Burgemeester Bruls verklaarde donderdag tijdens een persconferentie: "Het kan niet zo zijn dat horecaondernemers veel investeren om een gigantisch feest mogelijk te maken en dat anderen daarvan profiteren zonder iets bij te dragen." Hij doelde op supermarkten, die grote hoeveelheden alcohol verkopen die bezoekers op straat opdrinken en dus niet op een terras bestellen.

Supermarktmanager van de Albert Heijn in de binnenstad, Jasper Sterenborg heeft begrip voor de oproep van Bruls, maar geeft aan dat hij de extra klanten in zijn winkel goed wil bedienen. "Er komen meer dan een miljoen bezoekers in het centrum, wij krijgen enorm veel klanten. Daar breiden wij ons assortiment voor uit, door naast de alcohol ook gezonde dingen aan te bieden. Je moet denken aan extra fruit, gezonde repen voor de wandelaars, flesjes water enzovoorts."

Hij geeft aan dat er al maatregelen zijn waar de supermarkt rekening mee houdt. "Wij mogen na 18.00 uur geen glas meer verkopen en dekken alles netjes af. Als er maatregelen bijkomen dan kunnen wij onze vaste klanten die in het centrum wonen bijvoorbeeld ook niet meer goed van dienst zijn. Als zij bepaalde producten niet meer bij ons kunnen kopen, dan is dat de omgekeerde wereld."

Bron: gld.nl.

logo-nijmegen-nieuw.pnglogo-nijmegen-nieuw.png (5,48 kB)

Laatste nieuws