NL EN
DONEER NU!

€ 21,9 miljoen extra voor preventie

3 november 2016

€ 21,9 miljoen extra voor preventie De komende vijf jaar is €21,9 miljoen euro extra beschikbaar voor het Nationaal Programma Preventie. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport willen hiermee preventie in de zorg en de maatschappelijke beweging die op gang is gekomen bij Alles is Gezondheid… verder stimuleren.

Begin 2017 start een subsidieregeling Preventiecoalities voor gemeenten en zorgverzekeraars die samen gericht aan de slag gaan voor risicogroepen in de wijk. Hiervoor is €14,4 miljoen euro beschikbaar. €7,5 miljoen euro is bestemd voor Alles is Gezondheid… Binnen dit deel van het programma gaan organisaties uit de samenleving zelf aan de slag met gezondheid van hun werknemers, mensen in de wijk, op school, hun sporters of fans door middel van een pledge.

Het Nationaal Programma Preventie is gestart in 2014 en heeft als doel de groei van het aantal mensen met chronische ziekten te verminderen en sociaaleconomische gezondheidsverschillen te verkleinen. De focus ligt daarbij op minder alcohol, roken, depressie, diabetes, overgewicht en meer bewegen. Het Nationaal Programma Preventie is breder dan de maatschappelijke beweging Alles is Gezondheid.... Ook wet- en regelgeving valt er onder, zoals het rookverbod in de horeca en de leeftijdsgrens van 18 jaar voor het verkopen van alcohol en tabak. Daarnaast zijn er diverse projecten die een gezonde leefstijl stimuleren zoals de Gezonde School, Sport en Bewegen in de buurt en Jongeren op Gezond Gewicht.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws