NL EN
DONEER NU!

Barneveldse kroegen blijven langer open

9 juni 2016

De nieuwe Barneveldse kroegtijden in het weekend bevallen goed. Dat zijn de belangrijkste conclusies op basis van de proef met ruimere horecatijden, die het afgelopen jaar gehanteerd werden. Op vrijdag- en zaterdagnacht mogen de kroegen sinds juli vorig jaar tot 3.00 uur openblijven, gekoppeld aan een uiterste instaptijd van 1.30 uur. Daarvóór was 2.00 uur de geldende sluitingstijd.

Meer jongeren gaan in eigen dorp of gemeente uit, horeca-ondernemers zijn positief en door het extra uurtje wordt voorkomen dat zaterdagnacht grote groepen tegelijkertijd op straat staan.

Desalniettemin blijft overlast een aandachtspunt, omwonenden zullen altijd in meer of mindere mate overlast kunnen ervaren. De kroegen worden weliswaar meer in gespreide groepjes verlaten door het extra uur, maar dat uurtje extra heeft als neveneffect dat de overlastperiode langer duurt, blijkt uit de evaluatie. "Waar voorheen vooral overlast werd ondervonden doordat er na sluitingstijd zeer veel mensen buiten op straat stonden te schreeuwen, geven omwonenden nu aan langer te maken te hebben met overlast."

Bron: barneveldsekrant.nl.

Laatste nieuws