NL EN
DONEER NU!

“Je kan pas echt je interne zolder opruimen als je alcohol laat staan”

9 december 2018

“Je kan pas echt je interne zolder opruimen als je alcohol laat staan” Dit weekend verscheen het boek ‘Ontwijnen” van detox coach Jacqueline van Lieshout. De intentie van haar boek en haar online platform is niet om het land droog te leggen. "Waar het mij omgaat, is dat het aangemoedigd mag worden als mensen minder of niet meer willen drinken. We mogen alcohol aankijken voor wat het is: een zwaar verslavende harddrug. Er zit nog veel taboe op."

Van Lieshout besloot zelf tweeënhalf jaar geleden niet langer slaaf te zijn van alcohol en stopte met drinken. “Ik word behandeld als een kneusje en gezien als zielig sinds ik niet meer drink. Ik zou willen dat het normaal is om niet te drinken.”

Het stoppen met alcohol vergelijkt Jacqueline met liefdesverdriet. “Je hebt het gevoel dat iedereen plezier heeft, behalve jij. Je bent je beste vriend kwijt, ook al weet je dat het een destructieve relatie was. Ja, ik heb echt gehuild en vond mezelf heel zielig tijdens oud en nieuw. Het stoppen met alcohol gaat niet op wilskracht, want dat is als een spier die verslapt. Het moet vanuit een intrinsieke impuls komen.”

Doordat ze niet meer drinkt, ervaart Jacqueline dat ze eindelijk met dingen dealt die ze 23 jaar lang heeft weggedronken. “Ik wil niets meer verdoven, maar doorvoelen. Ik voel me krachtiger en sterker dan ooit. Je kan pas echt je interne zolder opruimen als je alcohol laat staan.”

Bron: nieuws.nl.

Laatste nieuws