NL EN
DONEER NU!

Valt knijpijsje met alcohol onder de Drank- en Horecawet?

6 augustus 2016

Valt knijpijsje met alcohol onder de Drank- en Horecawet? Van Zon Fresh Foods gaat ‘frozen cocktail’-ijsjes op de markt brengen in opdracht van het Zweedse bedrijf N1CE. Bekende cocktailsmaken als Piña Colada en Mojito zitten in het assortiment.

"In het ijsje zit 5% alcohol, maar de absolute hoeveelheid alcohol komt overeen met die in een derde van een biertje," zegt directeur Rik Hoogenes van Van Zon Fresh Foods. Omdat de traktatie als een ijsje wordt gezien mag het ondanks het alcoholpercentage aan iedereen worden verkocht. Hoogenes: "We mogen het verkopen aan minderjarigen, maar we gaan voor 18-plus." Zelf ziet Hoogenes het product als een bevroren cocktail.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker Drank- en Horecawet van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, gaat ervan uit dat het product wel onder de Drank- en Horecawet valt en het derhalve niet aan minderjarigen verkocht mag worden. "De importeur zegt zelf dat het om een alcoholhoudende cocktail gaat. Dan valt het gewoon onder de Drank- en Horecawet. Dat het knijpijsje in half bevroren, half vloeibare toestand wordt verkocht maakt dan niets uit. De wet zegt immers dat je moet kijken of de drank bij een temperatuur van twintig graden Celsius voor meer dan een half volumeprocent uit alcohol bestaat."

Bron: bnr.nl.

Laatste nieuws