NL EN
DONEER NU!

Utrechtse horeca woest over lange drankrijen bij supermarkten

4 oktober 2020

Utrechtse horeca-ondernemers zijn zeer ontstemd over de effecten van hun verplichte vroege sluiting vanwege nieuwe coronamaatregelen. Nadat politie en boa's gisteren om 22:00 uur de binnenstad ‘leegveegden’, ontstonden lange rijen voor de supermarkten met klanten die drank wilden kopen om thuis te nuttigen.

Onbegrijpelijk vinden de eigenaren van restaurants en cafés in de binnenstad het, dat zij klanten stipt om 22:00 uur hun zaak uit moeten sturen, terwijl diezelfde klanten op een steenworp afstand nog wel terecht kunnen bij supermarkten die vaak tot middernacht open zijn.

Horeca-ondernemers roepen op de horeca landelijk tot middernacht open te laten blijven. "Of anders ook de lokale supermarkten om 22:00 uur dicht." Dat hebben de Utrechtse ondernemers na de gebeurtenissen van gisteravond ook direct aan de wethouder in Utrecht laten weten.

Supermarkt-ondernemers geven ook aan dat het na 22:00 uur uitzonderlijk druk was. "Het was echt extreem. Het was zo erg dat ik heb besloten per direct de winkel te sluiten", vertelt Nawin Harpal van de Boon’s Markt aan Hart van Nederland. Hij verwacht ook zondagavond weer grote drukte en gaat daarom opnieuw eerder dicht. "We hebben een vergunning om tot 0:00 uur open te blijven, maar we gaan om 22:00 uur dicht."

Harpal is op zoek naar een oplossing. Hij zegt morgen in gesprek te gaan met de gemeente. "Het probleem ontstaat voor de deur en dat is grond van de gemeente. Ik zou graag zien dat er maatregelen komen, zoals bijvoorbeeld hekwerk waardoor klanten wel genoeg afstand kunnen houden."

Bronnen: ad.nl, hartvannederland en duic.nl.

Laatste nieuws