NL EN
DONEER NU!

Vloggen om jongeren van de drank te houden

10 maart 2016

Indigo verslavingspreventie in Goes gaat vloggen. Met de filmpjes op internet denkt Indigo kinderen tussen 10 en 15 jaar meer en beter te kunnen bereiken. De vlogs van Indigo hebben allemaal te maken met alcoholpreventie, en gaan over bijvoorbeeld comazuipen of alcohol drinken terwijl je zwanger bent.

Een vlog is een filmpje, een soort dagboek dat uit videobeelden bestaat. De vlog is een variant op het blog, waarbij de inhoud vooral uit tekst bestaat. Vooral tien- tot vijftienjarigen bekijken vlogs. Volgens de preventiewerkers zijn vlogs een goede manier om je boodschap te verspreiden en jongeren te prikkelen.

Per maand maken maken preventiewerkers Leo de Pan en Peter van der Zaag twee filmpjes van zo'n drie minuten. Ze komen op Facebook maar ook op YouTube. In de filmpjes krijgen ook jongeren een rol en de opnames gebeuren in scholen of jongerencentra. De Pan: "Het gaat om bewustwording. Zo nu en dan willen we een norm neerzetten. En hopen dan dat jongeren gaan reageren, zodat er een discussie ontstaat."

Bron: omroepzeeland.nl.

Laatste nieuws