NL EN
DONEER NU!

Horst aan de Maas gaat strenger handhaven

9 februari 2017

Gemeente Horst aan de Maas gaat in de loop van 2017 strenger handhaven op alcoholmisbruik. Dat wordt één van de kernpunten in het nog vast te stellen beleid op dat gebied. Zij gaat onder meer extra BOA’s (Buitengewoon Opsporingsambtenaar) inzetten in bijvoorbeeld horecazaken om daar toezicht te houden en indien nodig boetes uit te delen.

"Daarnaast gaan we vooral proberen slimmer te handhaven", legt burgemeester Kees van Rooij uit. "Denk aan het inzetten van zogenaamde mystery guests (personen die zich voordoen als klanten, maar eigenlijk in de gaten houden of er geen regels worden overtreden, red.), om zo overtredingen te signaleren." Ook had de gemeente het plan een regionale pool van BOA’s samen te stellen, zodat er ook af en toe een vreemd gezicht toezicht komt houden. "Dat is helaas nog niet van de grond gekomen", aldus Van Rooij.

De aangescherpte controles gaat de gemeente inzetten op zogenaamde 'prioriteitslocaties'. "Dat zijn de plekken waar de meeste jongeren naartoe komen om mogelijk alcohol te drinken. Maar daarnaast wordt ook gecontroleerd bij bijvoorbeeld evenementen en sozen."

Bron: hallohorstaandemaas.nl.

Laatste nieuws