NL EN
DONEER NU!

Alcoholconsumpties Schipholbar op instapkaart?

12 februari 2018

Alcoholconsumpties Schipholbar op instapkaart? Dronken en onhandelbare vliegtuigpassagiers veroorzaken zoveel overlast dat de veiligheid in gevaar is. Het Openbaar Ministerie treedt nu op. Landelijk luchtvaartofficier Frances Schlingemann wil dat vaker aangifte wordt gedaan en pleit ook voor maatregelen op Schiphol.

Schlingemann: "Ik ben de eerste die een offensief is begonnen tegen passagiers die zich misdragen door ze meteen voor te geleiden." Dit is volgens haar mogelijk dankzij de invoering van het snelrecht. De verdachte krijgt dan meteen een boete of een dagvaarding om op zitting te verschijnen.

In 2017 zijn bijna 100 zaken bij het Openbaar Ministerie behandeld tegen passagiers die zich misdroegen.

Schlingemann roept piloten en cabinepersoneel op om vaker aangifte te doen. Ook pleit ze ervoor dat mensen niet alleen bij het kopen van bijvoorbeeld een pak stroopwafels hun instapkaart moeten laten zien, maar ook bij het afrekenen van alcohol in een bar op Schiphol. Als een klant zich dan misdraagt, kan de juiste bemanning daarover eerder worden geïnformeerd. Schiphol laat weten hier geen voorstander van te zijn.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws