NL EN
DONEER NU!

Kamerleden Forum voor Democratie meermaals beschonken aangetroffen

13 december 2022

De beveiligingsdienst van de Tweede Kamer beklaagt zich over drankfeestjes en andere ‘misdragingen’ van Forum-Kamerleden en hun medewerkers.

De brief rept van feestjes op de fractiekamers bij Forum voor Democratie waarbij flessen drank achterblijven, overal sigarettenpeuken liggen, slapende FvD’ers worden aangetroffen en rotzooi wordt achtergelaten. Uit de brief: ‘Met Kamerleden en medewerkers Forum voor Democratie hebben zich het afgelopen half jaar meerdere zaken afgespeeld die in strijd zijn met veiligheidseisen, huisregels of basale fatsoensnormen’.

Het meest opmerkelijk zijn de klachten over Gideon van Meijeren. De bewaking heeft hem herhaaldelijk beschonken aangetroffen en gevraagd om het Kamergebouw te verlaten. Van Meijeren weigerde vorig jaar mee te werken aan een blaastest van de politie, naar eigen zeggen omdat hij het idee heeft dat hij “op een hele hinderlijke manier door de politie gevolgd wordt”. Daarop werd zijn rijbewijs ingenomen. Een week geleden verklaarde Van Meijeren dat hij al geruime tijd geheelonthouder is. De beveiliging heeft andere ervaringen, blijkt uit de brief van de beveiligingsdienst.

Ook van Forum-leider Baudet is bekend dat hij regelmatig te diep in het glaasje kijkt.

Bronnen: parool.nl en bnnvara.nl.

Laatste nieuws