NL EN
DONEER NU!

Weg met de bierfiets, vinden duizenden Amsterdammers

17 juni 2015

Weg met de bierfiets, vinden duizenden Amsterdammers Weg met de bierfiets! Dat zeggen 6.000 Amsterdammers in een petitie die ze vandaag aanbieden aan de gemeente. "De bierfiets is een bron van ergernis voor de bewoners van het centrum", schrijven de Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad.

De initiatiefnemers vinden dat de leefbaarheid van de stad onder de bierfiets lijdt. "Wij vinden de bierfiets een verschrikkelijk verschijnsel. Het geeft overlast en er is geen plek voor. Mensen moeten vluchten als er een bierfiets met joelende mensen de brug af komt", zegt Els Iping namens de bewoners van de binnenstad. "De stad wordt een groot pretpark."

Volgens bierfietsverhuurder Ard Karsten is een verbod helemaal niet nodig, omdat er al veel verbeterd is. "We hebben afspraken gemaakt met de gemeente. We rijden nu een vaste route, mogen een maximale hoeveelheid bier aan boord hebben en er is geen geluidsversterking." Vroeger had het 'rijdende café' een onbeperkte voorraad bier aan boord. "Dat was al teruggeschroefd naar 30 liter. Nu is het nog maar 20 liter voor 17 personen. Dus over hoeveel biertjes praten we nou eigenlijk nog?"

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws