NL EN
DONEER NU!

Kamervragen over persbericht STAP en NVDI over Alcoholtafel

7 oktober 2022

Het D66-kamerlid Janet van der Laan heeft staatssecretaris Maarten van Ooijen Kamervragen gesteld naar aanleiding van het persbericht van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en de Nederlandse Vereniging Drank- en Horeca Inspecteurs (NVDI) over de Alcoholtafel van het Nationaal Preventieakkoord.

Van der Laan vraagt of de staatssecretaris begrip heeft voor het wantrouwen van de NVDI en STAP of de doelstellingen van Nationaal Preventieakkoord wel worden behaald? Ook wil zij weten of Van Ooijen de samenstelling van de Alcoholtafel nog steeds passend vindt, gezien de tegengestelde belangen die er lijken te zijn?

Een van de andere vragen is of de staatssecretaris vindt dat er op het alcoholdossier extra stappen moeten worden genomen om de doelen van het Nationaal Preventieakkoord te halen en of de te nemen maatregelen gestaafd moeten zijn op wetenschap, zoals bijvoorbeeld de door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aanbevolen kosteneffectieve beleidsmaatregelen om alcoholschade te beperken.

Bron: tweedekamer.nl.

Laatste nieuws