NL EN
DONEER NU!

Verkeersslachtoffers willen bloedproef bij alle dodelijke ongevallen

21 april 2018

Verkeersslachtoffers willen bloedproef bij alle dodelijke ongevallen Veroorzakers van zware verkeersongevallen moeten een bloedtest krijgen, ook als ze zelf bij het ongeluk om het leven zijn gekomen. Daarvoor pleitten de Vereniging Verkeersslachtoffers (VV) en de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV). Nu mag dat niet en dat leidt bij nabestaanden tot veel onzekerheid.

Volgens De Telegraaf kijkt minister Sander Dekker van Rechtsbescherming naar mogelijkheden om een bloedproef voor overleden verdachten en slachtoffers mogelijk te maken. Zo'n onderzoek maakt niet alleen duidelijk of er alcohol of drugs in het spel waren, maar kan ook helpen bij het vaststellen van aansprakelijkheid en het verhalen van de schade.

De politie zegt in de krant het voorstel te steunen. Nauwkeurige cijfers over het aantal ongevallen waarbij drugs of alcohol in het spel zijn, zijn er namelijk niet. Nu ligt dat aantal volgens schatting tussen de 11 en 24%, maar die cijfers zouden veel nauwkeuriger kunnen zijn.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws