NL EN
DONEER NU!

Jellinek biedt nu ook online behandelingen aan

20 juli 2021

Iedereen met een (hulp)vraag over alcohol-, drugs-, game-, seks-, of gokverslaving kan al ruim 100 jaar terecht bij verslavingszorginstelling Jellinek. Met de start van de 100% digitale poli is het voor cliënten nu ook mogelijk om volledig online een behandeling bij Jellinek te volgen. Dit kan via Jellinek Digitaal.

Jellinek Digitaal biedt cognitieve gedragstherapie. Dit is een van de meest effectieve behandelvormen voor verslaving. Bij cognitieve gedragstherapie gaat het om het veranderen van het gedrag en de manier van denken van de client. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze methode zeer effectief is.

Cognitieve gedragstherapie is een actieve manier van behandelen: niet alleen tijdens de behandelafspraken, maar juist ook in het dagelijks leven gaat de client actief aan de slag. Hij werkt aan de verandering van zijn gedragspatronen door het maken van huiswerkopdrachten en het doen van oefeningen. Tijdens de behandeling werkt de behandelaar nauw samen met de client om gebruik en gedrag te veranderen en hem beter te laten functioneren. Zo krijgt hij weer grip op zijn gebruik.

Bronnen: jellinek.nl en nationalezorggids.nl.

Laatste nieuws