NL EN
DONEER NU!

ASN doet alcoholproducenten en -detailhandelaren in de ban

12 november 2019

ASN doet alcoholproducenten en -detailhandelaren in de ban ASN Bank en ASN beleggingsfondsen steken geen geld van klanten meer in bedrijven die alcoholhoudende dranken produceren. Of het nu gaat om bierbrouwers, wijnboeren of andere drankproducenten. De aandelen én leningen van ASN zijn voortaan alcoholvrij.

ASN steekt ook geen geld meer in winkelbedrijven die drank verkopen, tenminste als de alcoholomzet boven 10% van de totale omzet uitkomt.

Het nieuwe alcoholbeleid geldt voor ASN Bank en ASN Beleggingsfondsen en verder voor BLG Wonen, RegioBank en SNS, kortom: de andere merken van de Volksbank.

Het aangescherpte beleid past bij het uitgangspunt van ASN Bank en ASN Beleggingsfondsen: beleggingen moeten bijdragen aan een duurzame, rechtvaardige samenleving. Al eerder besloot ASN geen geld in de tabaksindustrie te steken en werd Heineken verwijderd uit het duurzame aandelenfonds. De aanleiding om Heineken te verwijderen uit dat fonds was de controverse over de inzet van bierpromotiemeisjes in Afrika.

Met het oog op deze beleidswijziging heeft ASN Beleggingsfondsen haar beleggingen in de Franse drankproducent Pernod Ricard onlangs verkocht.

Bronnen: Nieuwsbrief Stichting Angob, november 2019, rabobank.nl en asnbank.nl.

asn-bank-beleid-alcoholhoudende-dranken-.pdfasn-bank-beleid-alcoholhoudende-dranken-.pdf (3,10 MB)

Laatste nieuws