NL EN
DONEER NU!

Kamervragen over niet-controleren diplomaat op alcohol na fors ongeval

7 augustus 2019

SP-Kamerlid Michiel van Nispen heeft aan de ministers Stef Blok van Buitenlandse Zaken en Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid Kamervragen gesteld over het niet-controleren van diplomaten op alcoholgebruik na ongevallen.

Onder meer wil hij van de ministers weten of zij zich kunnen voorstellen dat hierover onvrede bestaat bij verzekeraars, omdat de schade niet te verhalen is.

Aanleiding voor de vragen is een ongeval afgelopen weekeinde in Den Haag, waarbij een Jaguar met een CD-kenteken vijf geparkeerde auto’s ramde. Bij het ongeval vielen ook enkele gewonden. Volgens het AD heeft de bestuurder geen blaastest hoeven af te leggen, wat voor Van Nispen reden is om Kamervragen te stellen. Als reden voor het niet hoeven blazen gaf de politie volgens het AD dat dit "vanwege zijn onschendbaarheid toch geen zin zou hebben."

Overigens lijkt het er volgens het AD op dat bij het ongeval in Den Haag geen alcohol in het spel is geweest. Dat maakt de krant op uit gesprekken die met betrokkenen zijn gevoerd.

Bron: amweb.nl.

Laatste nieuws