NL EN
DONEER NU!

Opnieuw verbod op verkoop alcohol op de Amsterdamse Wallen

24 juni 2021

Opnieuw verbod op verkoop alcohol op de Amsterdamse Wallen De verkoop van alcohol in winkels en cafetaria's op de Amsterdamse Wallen is vanaf komend weekend opnieuw verboden in de late avonduren. De maatregel geldt vanaf 22:00 uur van donderdag tot en met zondag.

Ook mogen tussen 16:00 en 22:00 uur geen gekoelde alcoholisch dranken worden verkocht in dit deel van de binnenstad, maakte burgemeester Femke Halsema bekend. Wie zich hier niet aan houdt, riskeert een boete van € 1.200.
Het verkoopverbod geldt niet voor cafés en restaurants. Vorige zomer trof de gemeente vergelijkbare maatregelen om de overlast op de Wallen te beperken en ervoor te zorgen dat mensen in het gebied voldoende afstand van elkaar konden houden.

Naast het niet aanbieden van gekoelde alcoholhoudende dranken, mogen eigenaren van winkels dit ook niet promoten in hun etalage.De maatregelen gelden vooralsnog vanaf komend weekend tot 31 augustus.

Halsema zei donderdagmiddag ook dat zij een APV-wijziging (Algemene Plaatselijke Verordening) in voorbereiding heeft waarmee een uitgebreider verkoopverbod van alcohol ingevoerd kan worden. Volgens haar biedt de nieuwe, landelijke, Alcoholwet ruimte om de verkoop te verbieden in vooraf aangewezen overlastgebieden. "Mijn voornemen is om hier gebruik van te maken."

Bronnen: telegraaf.nl en parool.nl.

Laatste nieuws