NL EN
DONEER NU!

Proef met alcohol-enkelband wegens gebrek aan deelnemers met een jaar verlengd

14 december 2017

Proef met alcohol-enkelband wegens gebrek aan deelnemers met een jaar verlengd Een proef met een enkelband die het alcoholgebruik meet, is nog niet geslaagd. Er hebben maar 23 mensen aan meegedaan, terwijl het er honderd hadden moeten zijn. Daarom wordt er nu een jaar aan vastgeplakt.

De proefpersonen zijn mensen die onder invloed van alcohol iets strafbaars hebben gedaan, zoals een geweldsdelict. De rechter heeft hun een alcoholverbod opgelegd. De alcoholmeter meet via het transpiratievocht 24 uur per dag of de drager alcohol gebruikt en stuurt de waarden naar de reclassering.
Zonder enkelband moeten daders met een alcoholverbod zich twee keer in de week melden bij de reclassering voor een urinetest. Met de enkelband hoeft dat niet meer, en daar waren de 23 proefpersonen tevreden over.

Sommige deelnemers wilden de enkelband zelfs vrijwillig langer dragen omdat die hen hielp bij het aanpakken van hun alcoholprobleem. De proef wordt vanwege de eerste positieve resultaten verlengd zodat er meer proefpersonen gezocht kunnen worden.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws