NL EN
DONEER NU!

Parlementaire commissies Cyprus in debat over verhogen leeftijdsgrens naar 18 jaar

7 december 2017

Parlementaire commissies Cyprus in debat over verhogen leeftijdsgrens naar 18 jaar Gisteren hebben de Cypriotische parlementscommissies voor Binnenlandse Zaken en voor Gezondheid gedebatteerd over het wetsvoorstel tot verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 jaar. Momenteel is de wettelijke grens in Cyprus 17 jaar.

Het hoofd van de Nationale Autoriteit ter Bestrijding van Verslavingen, Chrysanthos Georgiou, gaf aan dat de alcoholleeftijd omhoog moet omdat de startleeftijd van drinken nu te laag is (vaak voor het 13de levensjaar). De naleving van de huidige leeftijdsgrens is ronduit slecht. Uit een studie bleek dat maar 2 van de 200 jongeren onder de leeftijdsgrens die alcohol bestelden naar zijn of haar ID werd gevraagd. En van deze 2 kreeg één de drank alsnog mee (zonder zijn ID te tonen).

De voorzitter van de commissie voor Binnenlandse Zaken, Eleni Mavrou, wil dat het wetsvoorstel om de wettelijke leeftijd voor alcoholgebruik te verhogen nu naar het Parlement wordt gezonden. Parlementslid Charalambos Theopemptou gaf aan dat de volksvertegenwoordiging bereid is om de wijzigingswet te behandelen.

Er lijkt dus een positieve houding ten gunste van het voorstel.

Bron: cyprus-mail.com.

Laatste nieuws