NL EN
DONEER NU!

Hilversumse 13-jarige in coma door wodkakoerier

9 september 2017

Hilversumse 13-jarige in coma door wodkakoerier Tieners die via social media aan sterke drank weten te komen, zich klem zuipen en vervolgens afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Het gebeurde de dertienjarige dochter Emma van de Hilversumse Judith en Marcel Kruisselbrink.

Emma en haar vrienden hadden via social media platform Instagram een zogenaamde wodkaboy gevonden. Iemand die zonder vergunning sterke drank verkoopt. Ze hadden kort telefonisch contact en spraken een plek af waar de wodka in ontvangst kon worden genomen. De man reed weer weg, Emma en haar vrienden doken het bos in om te drinken.

Een paar dagen later doen de ouders Kruisselbrink aangifte bij de Hilversumse politie. Ze geven bij de aangifte het telefoonnummer van de koerier door. De politie pakt dit echter niet op omdat het geen politiezaak is. "De aanpak van dit probleem ligt bij de gemeente. Zij moeten hierin de regie nemen en wij kunnen aan de hand daarvan het een en ander betekenen. Denk dan aan surveilleren en het geven van advies aan jongeren."

De bal ligt nu dus bij de gemeente. Een woordvoerster van de gemeente Hilversum laat desgevraagd weten dat de toezichthouders Drank- en Horecawet volgens een vastgesteld stappenplan werken. Bij een eerste constatering van een overtreding wordt volgens de woordvoerster gelijk een bestuurlijke boete opgelegd. Ze kon vrijdagmiddag niet zeggen wat de gemeente gaat doen met de verstrekte informatie over deze wodkakoerier.

Bron: gooieneemlander.nl.

Laatste nieuws