NL EN
DONEER NU!

Binnenkort duidelijkheid over Ierse etiketteringsplannen

16 juli 2018

De Europese Commissie zal naar verwachting volgende maand een besluit nemen over de notificatie van de Ierse plannen om de Alcohol Bill zodanig te veranderen dat gezondheidswaarschuwingen op etiketten van alcoholhoudende producten verplicht worden.

Tegen de wetswijziging is bezwaar gemaakt door Nederland, Slowakije, Oostenrijk, Bulgarije, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Roemenië en Spanje

De Europese Commissie heeft eerder al haar bezorgdheid geuit over het formaat van de waarschuwingen die Ierland oorspronkelijk wilde verplichten. Toen was het de bedoeling dat die verplicht minimaal een derde van het etiket zouden moeten beslaan. Na de kritiek van de Commissie is het Ierse voorstel om te bepalen dat de nieuwe waarschuwingen “prominent en opvallend” moeten zijn. Waar de Commissie nog op moet reageren is het voornemen om waarschuwingen over alcohol en kanker te verplichten.

Als de Europese Commissie positief staat tegenover de voorstellen, zal de Ierse Dáil naar verwachting begin komend najaar instemmen met de wetgeving.

Bron: irishtimes.com.

Binnenkort duidelijkheid over Ierse etiketteringsplannen

Laatste nieuws