NL EN
DONEER NU!

Dartspelers krijgen boete als ze alcohol meenemen naar toernooi

28 mei 2024

De werelddartsbond PDC gaat voortaan harder actie ondernemen tegen darters die alcohol meesmokkelen naar de vloertoernooien op het PDC-circuit.

De PDC heeft een aantal vaste locaties waar de vloertoernooien worden gespeeld. Met de eigenaren van deze locaties is afgesproken dat de drankomzet naar de locaties zelf gaat. Daarom vindt de PDC het niet de bedoeling dat spelers hun eigen dranken meenemen. Deze regel geldt al enkele jaren, maar spelers proberen toch nog steeds drank mee naar binnen te smokkelen. Dit is volgens de PDC een overtreding van het toernooireglement.

Na overleg met de PDPA (spelersvakbond) en de DRA (tuchtcommissie) is de PDC tot de conclusie gekomen dat er strengere sancties nodig zijn voor spelers die de regels overtreden. Bij een eerste overtreding moet een speler een boete van £250 bepalen. Bij een tweede (£500) en derde (£1000) overtreding moet er nog meer geld afgetikt worden. Wanneer een speler voor de vierde keer binnen één kalenderjaar in de fout gaat, wordt de zaak voorgelegd bij de tuchtcommissie. De verwachting is dan dat er een schorsing opgelegd gaat worden.

Bron: dartsnieuws.com.

Laatste nieuws